Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sznycle wiedeńskie z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Z cielęcej pieczeni pokrajać cienkie zrazy, rozbić je, osolić, maczać w

Sznycle wiedeńskie z jajkami

Składniki:

Sznycle wiedeńskie z jajkami

 

  • 1 pieczeń cielęca
  • 3 jajka do maczania sznycli
  • sól
  • 2 łyżki masła
  • kilka sucharków
  • kilkanaście jajek na garnitur
  • cytryna
  • trochę masła śmietankowego

Sposób przygotowania:

Sznycle wiedeńskie z jajkami
Z cielęcej pieczeni pokrajać cienkie zrazy, rozbić je, osolić, maczać w rozkłóconych jajkach, obsypywać sucharkiem i smażyć na rozgrzanym maśle, Po zdjęciu z patelni na to samo masło wybić ostrożnie tyle jajek ile jest zrazów i gdy się zetną białka kłaśc je na półmisek na szynyclach, które powinny być obłożone cytryną z kawałeczkami śmietankowego masła.

Tagi:

jajko jajka