beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Sznycle z  baraniny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

 Sznycle z  baraniny

Składniki:

Sznycle z  baraniny

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z  baraniny
Mięso oczyścić i  umyć, pokrajać w  poprzek włókien dzieląc na porcje. Rozbić tłuczkiem i  natrzeć startym czosnkiem. Następnie posmarować oliwą i  pieprzem. Wstawić do lodówki na godzinę, a  po wyjęciu otoczyć mąką. Smażyć na patelni z  rozgrzanym smalcem do zarumienienia mięsa po obu stronach. Osolić i  dalej smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu. Ułożyć na półmisku i  dla dekoracji obłożyć listkami sałaty. Podawać najlepiej z  ziemniaczkami i  sosem czosnkowym.

Tagi:

sałata