zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny, delikatny sznycel z indyka w panierce z otrąb owsianych. Prosta w przygotowaniu i zdrowsza wersja sznycla.

Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a
Filet kroimy w plastry. Mięso rozbijamy tłuczkiem, skrapiamy sokiem z cytryny i nacieramy solą i pieprzem. Jajka wbijamy do miski i doprawiamy solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa panierujemy w mącę, jajkach i otrębach. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kotlety układamy na patelni i smażymy równomiernie na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Smacznego!
Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a
Mięso rozbijamy tłuczkiem i nacieramy przyprawami.
Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a
Każdy plasterk mięsa dokładnie panierujemy.
Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a
Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka indyk