Sposób przygotowania:
Faszerowane sznycle z indyka
Sznycle z indyka myjemy i osuszamy, a następnie rozbijamy posypujemy solą i mielonym pieprzem do smaku. Ser tniemy na pięć kawałków i każdy zawijamy w plasterek szynki, a następnie układamy na sznyclach. Mięso zwijamy i obsmażamy a rozgrzanym oleju z każdej strony. Zrumienione mięso przekładamy do garnka. Marchew obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, a pora w półplasterki. Warzywa podsmażamy przez około 5 minut na tłuszczu pozostałym z smażenia mięsa. Śmietanę mieszamy z wodą, mąką pszenną, koncentratem pomidorowym oraz przyprawami gyros i kucharek, a następnie zalewamy warzywa i doprowadzamy do wrzenia. Wtedy wkładamy zrumienione mięso i dusimy na wolnym ogniu jeszcze kilkanaście minut. Uważamy aby sos sie nie przypalił