Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Sznycle z kapusty wloskiej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Polecam lowcom nowych smakow.

Sznycle z kapusty wloskiej

Składniki:

Sznycle z kapusty wloskiej

 

  • Skladniki:
  • kapusta wloska, srodek glowki.. te jasne liscie
  • 6 szt (lisci)
  • jajko
  • kopiasta lyzka maki
  • lyzka smietany
  • sol i pieprz
  • bulion w proszku ew.
  • tluszcz do smazenia

Sposób przygotowania:

Sznycle z kapusty wloskiej
Liscie kapusty oddzielic opd glowki gruba czesc nerwa wyciac i ugotowac krociutko ok 5 minut w bulionie lub dobrze osolonej wodzie. Osuszyc i przyprawic pieprzem i sola. Przygotowac ciasto nalesnikowe, rozbijajac jajko i dodajac do niego czubata lyzke maki oraz lyzke smietany i przyprawy (sol, pieprz, bulion w proszku wg wlasnej potrzeby) Trzy liscie zlozyc jeden na drugi, czesc nerwa naprzemian. Dobrze posolic...aby mialy wyrazny smak. Umoczyc w ciescie nalesnikowym z dwoch stron i smazyc na tluszczu na zloty kolor z obydwoch stron. Podawac z surowka lub salatka. Mozna tez zrobic do tego ziemniaki. Bardzo smaczne..szczegolnie dla mieso-niejadkow.