Sposób przygotowania:
Sznycle z kapusty wloskiej
Liscie kapusty oddzielic opd glowki gruba czesc nerwa wyciac i ugotowac krociutko ok 5 minut w bulionie lub dobrze osolonej wodzie. Osuszyc i przyprawic pieprzem i sola. Przygotowac ciasto nalesnikowe, rozbijajac jajko i dodajac do niego czubata lyzke maki oraz lyzke smietany i przyprawy (sol, pieprz, bulion w proszku wg wlasnej potrzeby) Trzy liscie zlozyc jeden na drugi, czesc nerwa naprzemian. Dobrze posolic...aby mialy wyrazny smak. Umoczyc w ciescie nalesnikowym z dwoch stron i smazyc na tluszczu na zloty kolor z obydwoch stron. Podawac z surowka lub salatka. Mozna tez zrobic do tego ziemniaki. Bardzo smaczne..szczegolnie dla mieso-niejadkow.
Regina51
pusieczek2@wp.pl