Sposób przygotowania:
Sznycle z kurczaka na ostro :
Zrobić marynatę z sosu salsa, 2 łyżek oleju, 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego, czosnku .Mięso podzielić na 4 porcje i wetrzeć w nie marynatę . Zostawić w lodówce na 1 godzinę . Wyjąć z lodówki. Obetrzeć z marynaty . Rozbić tłuczkiem do mięsa ( przez woreczek foliowy ) na foremne sznycle . Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej ( raz lub 2 razy zależy jaka gruba panierkę kto lubi ) . Na patelni rozgrzać olej . Dodać masło i poczekać aż się spieni. Smażyć sznycle na rumiano z obu stron . Zdjąć z patelni a na tłuszcz dać pozostałą marynatę i 1 łyżkę wody .Zagotować. Włożyć na moment sznycle , przewrócić je na drugą stronę , zgasić gaz - przykryć i zostawić na 3 minuty . Podawać z ziemniakami , ryżem lub sałatką ziemniaczaną .