ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Szparagi imbirowo -sezamowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szparagi mogą posłużyć jako dodatek do obiadu, lub jako przekąska

Szparagi imbirowo -sezamowe

Składniki:

Szparagi imbirowo -sezamowe

 

Sposób przygotowania:

Szparagi imbirowo -sezamowe
Na dużą patelnię nalej wody na wysokość pół centymetra i zagotuj ją na dużym ogniu.Włóż szparagi i ponownie zagotuj.Zmniejsz ogień,przykryj patelnię i gotuj szparagi ok 5 minut,aż będą na wpół miękkie.Odcedź i włóż na chwilę pod strumień zimnej bieżącej wody,żeby je ostudzić.Patelnię wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem.Na tej samej patelni rozgrzej olej rzepakowy na silnym ogniu.Włóż do niego szparagi,imbir,płatki papryki i wlej sos sojowy.Smaż przez 2 minuty, po czym zdejmij z palnika i dodaj olej sezamowy oraz nasiona sezamowe.