Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Szparagi w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szparagi umyć, odciąć stwardniałe dolne końce, obrać z włóknistej

Szparagi w cieście naleśnikowym

Składniki:

Szparagi w cieście naleśnikowym

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w cieście naleśnikowym
szparagi umyć, odciąć stwardniałe dolne końce, obrać z włóknistej skórki. Wkładać do zimnej wody aby nie sczerniały. Następnie związać w pęczki, włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru, ugotować pod przykryciem. Po ugotowaniu wyjąć, odsączyć, rozwiązać pęczki. Mąkę przesiać do naczynia, wymieszać z jajkami, wlewać cienkim strumieniem mleko połączone z wodą i olejem, dokładnie roztrzepać trzepaczką. Szparagi maczać w cieście i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu.