Sposób przygotowania:
Szparagi w cieście pietruszkowymPietruszka pokrojona w wysokim naczyniu przed miksowaniem

Pietruszkę kroję nożem, przekładam do wysokiego pojemnika, dodaję mleko, mąkę, jajko, sól, pieprz. Całość miksuję blenderem na gładką masę. Ciasto wkładam do lodówki na 30 minut.
Szparagi białe obrane i ugotowane w osolonej wodzie

Szparagi obieram i gotuję z dodatkiem soli i cukru do miękkości, ale żeby nie były rozgotowane.
Boczek wędzony pokrojony i przesmażony na patelnii

Boczek kroję w kostkę i przesmażam.
Naleśniki zanurzone w cieście naleśnikowym pietruszkowym

Ciasto wylewam na głęboki talerz i każdą szparag w nim zanurzam. Układam na patelni na rozgrzanym maśle. Przesmażam z każdej strony. Szparagi podaję z boczkiem.