Sposób przygotowania:
Szparagi w cieście pietruszkowymPietruszka pokrojona w wysokim naczyniu przed miksowaniem
Pietruszkę kroję nożem, przekładam do wysokiego pojemnika, dodaję mleko, mąkę, jajko, sól, pieprz. Całość miksuję blenderem na gładką masę. Ciasto wkładam do lodówki na 30 minut.
Szparagi białe obrane i ugotowane w osolonej wodzie
Szparagi obieram i gotuję z dodatkiem soli i cukru do miękkości, ale żeby nie były rozgotowane.
Boczek wędzony pokrojony i przesmażony na patelnii
Boczek kroję w kostkę i przesmażam.
Naleśniki zanurzone w cieście naleśnikowym pietruszkowym
Ciasto wylewam na głęboki talerz i każdą szparag w nim zanurzam. Układam na patelni na rozgrzanym maśle. Przesmażam z każdej strony. Szparagi podaję z boczkiem.