Sposób przygotowania:
Szparagi w sosie
Szparagi umyć i obrać ze skórki, włożyć do garnuszka, zalać wrzącą wodą, dodać mleko, i sól, gotować około 35 minut.
Wstawić mniejszy garnuszek do dużego garnka z gotującą się wodą, dodać żółtko rozmieszane z łyżką zimnej wody, ubijać aż zgęstnieje. Następnie dodawać po łyżce masła ciągle ubijając, aż powstanie gładki puszysty sos. Tak przygotowanym sosem polać odcedzone z wody szparagi. Smacznego!:)
Wstawić mniejszy garnuszek do dużego garnka z gotującą się wodą, dodać żółtko rozmieszane z łyżką zimnej wody, ubijać aż zgęstnieje. Następnie dodawać po łyżce masła ciągle ubijając, aż powstanie gładki puszysty sos. Tak przygotowanym sosem polać odcedzone z wody szparagi. Smacznego!:)