Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Szparagi w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szparagi umyć i obrać ze skórki, włożyć do garnuszka, zalać wrzącą wodą, dodać mleko, i sól, gotować około 35 minut. Wstawić mniejszy garn

 Szparagi w sosie

Składniki:

Szparagi w sosie

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w sosie
Szparagi umyć i obrać ze skórki, włożyć do garnuszka, zalać wrzącą wodą, dodać mleko, i sól, gotować około 35 minut.
Wstawić mniejszy garnuszek do dużego garnka z gotującą się wodą, dodać żółtko rozmieszane z łyżką zimnej wody, ubijać aż zgęstnieje. Następnie dodawać po łyżce masła ciągle ubijając, aż powstanie gładki puszysty sos. Tak przygotowanym sosem polać odcedzone z wody szparagi. Smacznego!:)