ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Szparagi w sosie jogurtowo - czosnkowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki sposób na przyrządzenie szparagów. Zdrowa i niskokaloryczna potrawa.

Szparagi w sosie jogurtowo - czosnkowym

Składniki:

Szparagi w sosie jogurtowo - czosnkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w sosie jogurtowo - czosnkowym
Szparagi myjemy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do gotującej się lekko osolonej wody i gotujemy ok 10 minut. Jogurt mieszamy z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Gotowe szparagi wykładamy na talerz, polewamy sosem, posypujemy posiekanym koperkiem i lekko oprószamy pieprzem. Smacznego!!