Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Szparagi z sezamem i cytryną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smażone na maśle klarowanym zielone szparagi, z chrupiącym sezamem, nutą cytryny oraz świeżo mielonego pieprzu. Idealnie smakują z czosnkową grzanką lub jako dodatek do dania głównego.

Szparagi z sezamem i cytryną

Składniki:

Szparagi z sezamem i cytryną

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z sezamem i cytryną
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, gotować 3 min. w wodzie z cukrem i solą, odcedzić, każdego szparaga przekroić na pół.

Na patelni rozgrzać masło klarowane wlać sok z cytryny.

Dodać szparagi oraz sezam.

Smażyć kolejne 2-3 min co chwila mieszając.

W między czasie warzywo doprawić świeżo mielonym pieprzem.

Tagi:

danie szparagi