paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Szparagowy bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

równie pyszny zimny co ciepły

Szparagowy bigos

Składniki:

Szparagowy bigos

 

Sposób przygotowania:

Szparagowy bigos
Cebule obieramy i kroimy je w piórka. Marchewki obieramy a następnie ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Fasolkę zalewamy wodą do której wsypujemy łyżkę soli i cukru. Całość gotujemy aż fasolka będzie al dente. Fasolę po ugotowaniu odcedzamy kroimy na mniejsze kawałki. W tym czasie cebulę z marchewką podsmażamy na oleju z resztą cukru i 1,5 łyżki soli. Do warzyw dodajemy dwa liście laurowe i wspólnie smażymy ok 15 min. Po tym czasie dodajmy fasolę, ocet i koncentrat, dokładnie mieszamy. Całość wspólnie smażymy ok 15 min.