Sposób przygotowania:
Szpecle podwójnie serowe z boczkiem i cukinią
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę Boczek pokroić w małą kostkę. Wrzucić wraz z cebulą do rondla. Smażyć razem 2 minuty, dodać drobniutko posiekany czosnek. Smażyć minutę.
Cukinię wyszorować, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wsypać do rondla.
Całość chwilę smażyć. Następnie wlać śmietankę doprawić lekko pieprzem, dusić 2 minuty.
Szpecle wrzucić do rondla i zamieszać podgrzewać.
Ser podpuszczkowy pokroić w kostkę (był miękki, nie dał się zetrzeć;) ), goudę zetrzeć na tarce. Wrzucić do rondla, zamieszać, chwilę razem podgrzewać żeby sery się rozpuściły. Jeśli trzeba doprawić solą (jak dla mnie boczek, szpecle i sery mają wystarczająco soli i nie dodawałam jej więcej).
Cukinię wyszorować, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wsypać do rondla.
Całość chwilę smażyć. Następnie wlać śmietankę doprawić lekko pieprzem, dusić 2 minuty.
Szpecle wrzucić do rondla i zamieszać podgrzewać.
Ser podpuszczkowy pokroić w kostkę (był miękki, nie dał się zetrzeć;) ), goudę zetrzeć na tarce. Wrzucić do rondla, zamieszać, chwilę razem podgrzewać żeby sery się rozpuściły. Jeśli trzeba doprawić solą (jak dla mnie boczek, szpecle i sery mają wystarczająco soli i nie dodawałam jej więcej).