marzenciak1985

marzenciak1985

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Szpiank ze śmietaną i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Doskonały dodatek do ryb, mięs i innego rodzaju dań a w dodatku taki smaczny. No i łątwy w przygotowaniu:)

Szpiank ze śmietaną i czosnkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szpiank ze śmietaną i czosnkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Szpiank ze śmietaną i czosnkiem
Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła i wrzucamy nasz szpinak. Podlewamy 2 szklankami wody, żeby szpinak szybciej się się rozpuścił. Dodajemy 4 łyżki śmietany 18%, łyżkę masła, łyżeczkę czosnku granulowanego (ew. pokrojone ząbki czosnku) i doprawiamy solą do smaku. Czas przygotowania to około 15-20 minut. Doskonale nadaje się do ryby. Smacznego:)
Szpiank ze śmietaną i czosnkiem
Wrzucamy szpinak na patelnięz rozpuszczonym masłem
Szpiank ze śmietaną i czosnkiem
Podlewamy wodą

Tagi:

szpinak