hathor5

hathor5

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Szpinak Ali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny szpinak idealny jako dodatek do potraw

Szpinak Ali Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szpinak Ali

 

Sposób przygotowania:

Szpinak Ali
Szpinak - jeśli jest zmożony, ja takiego używam, zalać mlekiem i pozwolić na rozmrożenie. Jeśli używamy szpinaku świeżego, należy zalać wodą i chwilę gotować. Do szpinaku dodajemy sól, pieprz, następnie śmietanę i czosnek. Na końcu należy ściągnąć z ognia i wbić jajko i energicznie mieszać, aby nie zrobiła się jajecznica. Postawić na małym ogniu i dalej mieszać, wszystko się ładnie połączy. Można dodać zamiast soli trochę warzywka, aby polepszyć smak. I gotowe. Może służyć jako np. farsz do naleśników. I smacznego
Szpinak Ali
Pyszny szpinak ze śmietanką i jajkiem
Szpinak Ali
Po rozmrożeniu szpinaku w mleku dodać śmietanę