Sposób przygotowania:
Szpinak lekko egzotycznie
Jajka ugotować na twardo. Szpinak dokładnie umyć, osuszyć i usunąć twarde ogonki liści. Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Następnie wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojony w słupki imbir, pokrojone w kostkę mięso z kurczaka i smażyć ciągle mieszając. Później wrzucić jeszcze szpinak. Po 5 minutach dodać sos ostrygowy, pokrojone, pozbawione nasion papryczki chilli i cukier. Wymieszać. Przykryć pokrywką i dusić 5 minut. Na koniec duszenia dodać rozprowadzoną z kilkoma łyżeczkami wody mąkę ziemniaczaną i pokrojone na kawałki jajka.Dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić solą. Przetrzymać jeszcze na małym ogniu ok. 4 minut od czasu do czasu mieszając. Smacznego.