izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Szpinak z boczkiem 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Idealna propozycja na obiad lub kolację dla tych co lubi szpinak.

Szpinak z boczkiem 2

Składniki:

Szpinak z boczkiem 2

 

Sposób przygotowania:

Szpinak z boczkiem 2
Liście szpinaku oczyść, umyj, osusz. Osuszone liście szpinaku przełóż do dużej miski na sałatę. Boczek pokrój w drobną kostkę i stop na patelni na małym ogniu, aż tłuszcz się wytopi i powstaną chrupiące skwarki. Ząbek czosnku rozgnieć, wymieszaj z octem, posól do smaku i wlej do patelni z gorącym boczkiem (po zdjęciu z ognia). Zalej szpinak i natychmiast podawaj.

Tagi:

szpinak