Sposób przygotowania:
Szpinak zapiekany kozim serem w cieście.
Zaczynamy od patelni, rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę, imbir,papryczkę ostrą, czosnek wszystko szklimy a następnie dodajemy szpinak, smażymy kilka minut aż szpinak straci swoją objętość, odstawiamy w ciepłe miejsce. Przygotowujemy foremkę, ja użyłem małej patelki, wykładamy ciastem francuskim tak aby zostało do zawinięcia, wkładamy gotowy szpinak z dodatkami, na wierzch posypujemy serem kozim i wszystko szczelnie zawijamy w górnej części, ciasto smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika na 10-12 minut, temperatura 220 stopni. Między czasie dekorujemy talerz, układając róże z kiełbasy chorizo, posypując rukolą, serem kozim, wszystko skrapiamy oliwą oraz octem balsamicznym, posypujemy pieprzem i solą, obok wykładamy ciasto ze szpinakiem i gotowe. SMACZNEGO.
rozmarzona.marzena
KRISTOFE