Sposób przygotowania:
Szpinakowe klopsiki
Szpinak odmrażamy. Ząbki czosnku obieramy, myjemy, a następnie przeciskamy przez praskę lub trzemy na tarce o małych oczkach. Ząbki czosnku mieszamy ze szpinakiem i smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju. Do mięsa mielonego wbijamy jajko oraz doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dokładnie mieszamy. Do tego dodajemy również dobrze umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki.Do masy mięsnej dodajemy również szpinak podsmażony z ząbkami czosnku. Masę tą bardzo dokładnie mieszamy, a później formułujemy z niej klopsiki ze szpinaku. Klopsiki gotujemy w bulionie warzywnym przez około 20 minut. Klopsiki mięsno- szpinakowe podajemy na gorąco, najlepiej z jakąś smaczną surówką. Smacznego!