Islander85

Islander85

Kucharz
[Przepisów: 7]

Szpinakowe łazanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie zawsze trzeba się bardzo wysilać, aby wyszedł nam szybki i smaczny obiad-oto przykład,

Szpinakowe łazanki

Składniki:

Szpinakowe łazanki

 

  • łyżka oliwy

 

 

 

 

 

 

 

  • jedna czubata łyżka serka topionego czystego

 

  • łazanki (dowolna ilość)

Sposób przygotowania:

Szpinakowe łazanki
Oliwę rozgrzać na patelni i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek (lub pokrojony w plasterki ), lekko zrumienić,dodać kulki szpinaku,rozmaryn i bazylię, dolać 1/4 szklanki wody, dusić pod przykryciem,aż szpinak będzie dobry.
Zdjąć pokrywkę wrzucić serek topiony i mieszać na wolnym ogniu do uzyskania jednolitej konsystencji, w razie potrzeby posypać pieprzem (sprawa indywidualna).Na koniec wlać śmietanę i wymieszać.
Łazanki ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Odcedzić. Jak już odciekną wrzucić do szpinakowego sosu, wszystko dokładnie wymieszać i pałaszować.

Tagi:

szpinak