Sposób przygotowania:
Szpinakowe łazanki
Oliwę rozgrzać na patelni i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek (lub pokrojony w plasterki ), lekko zrumienić,dodać kulki szpinaku,rozmaryn i bazylię, dolać 1/4 szklanki wody, dusić pod przykryciem,aż szpinak będzie dobry.
Zdjąć pokrywkę wrzucić serek topiony i mieszać na wolnym ogniu do uzyskania jednolitej konsystencji, w razie potrzeby posypać pieprzem (sprawa indywidualna).Na koniec wlać śmietanę i wymieszać.
Łazanki ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Odcedzić. Jak już odciekną wrzucić do szpinakowego sosu, wszystko dokładnie wymieszać i pałaszować.
Zdjąć pokrywkę wrzucić serek topiony i mieszać na wolnym ogniu do uzyskania jednolitej konsystencji, w razie potrzeby posypać pieprzem (sprawa indywidualna).Na koniec wlać śmietanę i wymieszać.
Łazanki ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Odcedzić. Jak już odciekną wrzucić do szpinakowego sosu, wszystko dokładnie wymieszać i pałaszować.