Sposób przygotowania:
Szpinakowe pierogi z pekińską kapustąETAP 1:

Szpinak siekam, przekładam do pojemnika wysokiego dodaję oliwę i miksuję blenderem.
ETAP 2:

Do przesianej mąki dodaję szpinak, sól, wlewam gorącą wodę i zagniatam ciasto.
ETAP 3:

Ciasto rozwałkowuję cienko na stolnicy podsypanej mąką.
ETAP 4:

Boczek kroję i przesmażam na oleju.
Kaszę gotuję w 2/3 szklance wody. Jak kasza wchłonie wodę wstawiam garnek pod koc na 30 minut.
Kapustę drobno kroję i wrzucam ją do wrzącej wody. Gotuję dwie minuty i odcedzam.
Do kaszy dodaję kapustę, boczek, doprawiam solą, pieprzem. Pierogi podaję z boczkiem posypuję natką.
ETAP 5:

Kroję na kwadraty i układam w foremce do pierogów. Dodaję farsz i sklejam. Do gotującej wody wlewam łyżkę oliwy i wrzucam pierogi. Gotuję dwie minuty od wypłynięcia na wierzch.
Czekoladka 2