Sposób przygotowania:
Szpinakowo – kurczakowy duet z gryką
Wodę zagotowujemy. Rozpuszczamy w niej kostkę rosołową. Dokładamy kaszę i razem ogrzewamy do momentu wchłonięcia całej wody. Odstawiamy na około 15 minut by „doszła”. Między czasie przygotowujemy szpinakowo - kurczakowe nadzienie. Filet kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku. Cebulę kroimy w kostkę. Zarówno cebulę jak i filet umieszczamy na rozgrzanym oleju. Smażymy do miękkości mięsa. Gdy mięso jest już gotowe dokładamy do niego liście szpinaku. Ogrzewamy całość do momentu jak liście stracą na objętości oraz zmiękną. Gdy są już gotowe całość zdejmujemy z ognia i dokładamy do niej pokrojony w kostkę ser feta. Delikatnie mieszamy do jego częściowego rozpuszczenia. Ewentualnie doprawiamy.Kaszę porcjujemy na talerze. Na wierzch wykładamy szpinakowo - kurczakowy sos. Dekorujemy natką pietruszki i podajemy na ciepło.