Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Szponder po teksańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

idealny dodatek do ryżu polecam

Szponder po teksańsku

Składniki:

Szponder po teksańsku

 

  • 2 kg szpondra pokrojonego na kawałki grubości 7 cm
  • 3 łyżki oleju
  • 1/3 szklanki mąki
  • 1 posiekana cebula
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1/4 szklanki wrzącej wody
  • 2 szklanki łagodnego sosu chili
  • 1/3 szklanki pikli pokrojonych w kostkę

Sposób przygotowania:

Szponder po teksańsku
z mięsa usunąć tłuszcz rozgrzać olej w dużym garnku oprószyć mięso mąką a następnie przyrumienić na oleju odlać zbędny tłuszcz pozostawiając około 1 łyżki dodać cebulę i przyrumienić posypać przyprawami dodać wodę wolno dusić pod przykryciem około 1 1/2 godziny dodać sos chili i pikle wolno dusić jeszcze około godziny do miękkości mięsa

Tagi:

sosy