Sianka

Sianka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

Szrlotka inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczny ciekawy przepis! Polecam

Szrlotka inaczej

Składniki:

Szrlotka inaczej

 

  • 2 szkl. cukru
  • 8 jajek
  • 11/2 szkl oleju
  • 4 szkl. mąki
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 cukru waniliowe
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki sody
  • 2 p płatków migdałowych
  • 10 średnich jabłej

Sposób przygotowania:

Szrlotka inaczej
Jajka utrzeć z cukrami na gładki krem. Mąkę, sodę, proszek do pieczenia oraz cynamon połączyć i dodawac stopniowo do masy. Nastepnie połaczyć całość z olejem. Dodać płatki migdałowe oraz pokrojone w kostkę jabłka. Ciasto bedzie dość gęste. Całość wyłożyc na blache, piec 60 min w piekarniku rozgrzanym do 180 "C

Tagi:

jajko jajka