Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Sztufada

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszna miesko na kanapki.

Sztufada

Składniki:

Sztufada

 

  • 1kg wolowiny
  • 6 dag sloniny
  • sol
  • majeranek
  • czosnek
  • pieprz
  • 3 dag smalcu
  • cebula

Sposób przygotowania:

Sztufada
Mieso po umyciu i odsaczeniu z wody zbic ze wzsystkich stron tluczkiem.Slonine pokrajac w slupki z jednego konca ostro sciete,czosnek drobno posiekac.Oproszyc slonine majerankiem,czosnkiem i naszpikowac nia mieso wprowadzajac szpikulec wzdluz wlukien miesnych.Pozostalymi przyprawami natrzec mieso i obrumienic na rozgrzanym tluszczy.Nastepnie podlac kilkoma lyzkami wody,dodac pokrojona cebule i dusic do miekkosci na malym ogniu w szczelnie przykrytym naczyniu.Miekkie mieso wyjac na polnisek.

Tagi:

wołowina