IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Sztuka mięsa wołowego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Z powstałego wywaru można ugotować pyszną zupę

Sztuka mięsa wołowego

Składniki:

Sztuka mięsa wołowego

 

  • 25 dkg pieczeniowego mięsa wołowego
  • 1 liść laurowy
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • 1 mała marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • 5 dkg selera
  • ½ małej cebuli
  • O,75 l wody
  • 1 łyżeczka Delikatu do Mięs
  • 2 łyżki oleju ryżowego

 

Sposób przygotowania:

Sztuka mięsa wołowego
Mięso pokroić na porcje. Do garnka wlać wodę, włożyć wszystkie składniki oprócz mięsa. Doprowadzić do wrzenia, włożyć mięso i gotować wszystko ok. 45 minut (czas zależy od twardości mięsa). Gdy mięso będzie miękkie – wyjąć je. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso, posypać Delikatem i obsmażyć z każdej strony na rumiano.
Smacznego!