Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sztuka mięsa z warzywami

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso wołowe zalać wrzącą wodą, dodać soli i gotować około 30 min. Następnie

Sztuka mięsa z warzywami

Składniki:

Sztuka mięsa z warzywami

 

  • 60 dag chudej wołowiny
  • sól
  • 15 dag marchwi
  • 10 dag pietruszki
  • 10 dag selera
  • pół jasnej części pora
  • cebula
  • ćwierć łyżeczki kminku
  • liście sałaty
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Sztuka mięsa z warzywami
Mięso wołowe zalać wrzącą wodą, dodać soli i gotować około 30 min. Następnie włożyć obrane warzywa, kminek, dogotować do miękkości. Rosół odcedzić, mięso z porem i cebulą zemleć w maszynce, po czym włożyć do rondelka z kilkoma łyżkami rosołu i podgrzać. Rozłożyć mięso na talerze formując kopczyk, posypać natką, przybrać gorącymi, pokrojonymi w talarki warzywami oraz liśćmi sałaty.