Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kiszoną kapustą
Mięso pokroić na paseczki dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek , majeranek , sol , pieprz wymieszać i odstawić na 1h. Po tym czasie usmażyć.
Makaron ugotować.
Kapustę kiszoną pokroić wrzucić do garnka, dodać obraną i startą na tarce marchewkę zalać wodą dodać ziele angielskie i liść laurowy .
Gotować do miękkości a następnie odcedzić. Pieczarki obrać pokroić na plasterki .
Cebulę obrać poszatkować , zeszklić na oliwie i dodać pieczarki smażyć aż cała woda z nich odparować.
Do gotowych pieczarek dodać kapustę i makaron wymieszać i doprawić do smaku .
Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem na wierzch ułożyć mięso i posypać startym serem.
Całość zapiekać ok 25 minut w temp 180 stopni.
Makaron ugotować.
Kapustę kiszoną pokroić wrzucić do garnka, dodać obraną i startą na tarce marchewkę zalać wodą dodać ziele angielskie i liść laurowy .
Gotować do miękkości a następnie odcedzić. Pieczarki obrać pokroić na plasterki .
Cebulę obrać poszatkować , zeszklić na oliwie i dodać pieczarki smażyć aż cała woda z nich odparować.
Do gotowych pieczarek dodać kapustę i makaron wymieszać i doprawić do smaku .
Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem na wierzch ułożyć mięso i posypać startym serem.
Całość zapiekać ok 25 minut w temp 180 stopni.