Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Szybka fasolka po bretońsku..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najszybszy sposób na fasolkę po bretońsku, bez namaczania fasoli.

Szybka fasolka po bretońsku..

Składniki:

Szybka fasolka po bretońsku..

 

  • 4 puszki fasoli
  • 2 cebule
  • 40-60 dag dowolnej wędliny
  • 3 łyzki oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, papryka w proszku

Sposób przygotowania:

Szybka fasolka po bretońsku..
Cebule obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni i wrzucić cebulę, smażyć do zeszklenia. Przełożyć do garnka, dodać pokrojona w kostkę wędlinę oraz odsączoną z puszek fasolę. Diprawić do smaku solą, pieprzem i ok. 1 łyzki słodkiej papryki. Dikładnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 30 minut. Pod koniec dodać koncentrt pomodorowy i podgotowac jeszcze ok. 5 minut. Podawać z pieczywem lub ziemniakami z wody.