Sposób przygotowania:
Szybka kartoflanka
Por oczyścić i pokroić. Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę.Wszystkie warzywa zalać woda i zagotować. Dodać listek, ziele, majeranek i trochę soli. Gotować do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania zrobić zasmażkę: masło stopić, jak zacznie wrzeć to wsypać mąkę, zamieszać, chwilę smażyć. Następnie dodać chochelkę zupy, wymieszać, wlać całość do garnka, zamieszać i zagotować. Natkę pietruszki umyć, posiekać. Zupę rozlać na talerze i posypać białym pieprzem oraz natką
![Szybka kartoflanka Szybka kartoflanka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybka-kartoflanka-176479.jpg)
![Szybka kartoflanka Szybka kartoflanka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybka-kartoflanka-176480.jpg)
![Szybka kartoflanka Szybka kartoflanka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybka-kartoflanka-176481.jpg)
![Szybka kartoflanka Szybka kartoflanka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybka-kartoflanka-176482.jpg)