kamilla1984

kamilla1984

Kuchcik
[Przepisów: 1]

szybka tajska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

dla lubiących tajską kuchnie, zmęczonych po pracy.(lubiący tajską kuchnie mają większość produktów w domu:))

szybka tajska

Składniki:

szybka tajska

 

  • paczka mrożonych owoców morza (może być kurczak)
  • paczka warzyw mrożonych(najlepiej zupa wiosenna z fasolką szparagową)
  • curry, mała puszeczka mleka kokosowego, cytryna, sos sojowy, sos rybny (jeśli opcja z owocami morza)
  • mogą być pomidorki
  • i najważniejsze zupka chińska czy tajska.

 

Sposób przygotowania:

szybka tajska
paczkę mrożonych owoców morza (może być kurczak) gotujemy w 500 ml wody, dodajemy warzywa mrożone.w pół-krążki kroimy cebulę, w krążki pora.
Gotujemy wszystko aż owoce morza będą miękkie.dodajemy sos sojowy oraz rybny jeśli to opcja z owocami morza.(do smaku), pastę curry(1/2 łyżeczki i spróbować, można dodać więcej będzie ostrzejsza), sok z pól cytryny,oraz puszkę mleka.gotujemy na małym ogniu żeby nie zagotować (5min)dodać przyprawę z zupki chińskiej. spróbować i ewentualnie dodać np. cytryny lu innych dodatków makaron podzielić na pół, wsypać do miseczki i zalać gotową zupką.
Gdy makaron napęcznieje, zupka jest gotowa.
robiąc w ten sposób makaron nie rozmoknie się "leżąc" w zupie.