Sposób przygotowania:
szybka tajska
paczkę mrożonych owoców morza (może być kurczak) gotujemy w 500 ml wody, dodajemy warzywa mrożone.w pół-krążki kroimy cebulę, w krążki pora.
Gotujemy wszystko aż owoce morza będą miękkie.dodajemy sos sojowy oraz rybny jeśli to opcja z owocami morza.(do smaku), pastę curry(1/2 łyżeczki i spróbować, można dodać więcej będzie ostrzejsza), sok z pól cytryny,oraz puszkę mleka.gotujemy na małym ogniu żeby nie zagotować (5min)dodać przyprawę z zupki chińskiej. spróbować i ewentualnie dodać np. cytryny lu innych dodatków makaron podzielić na pół, wsypać do miseczki i zalać gotową zupką.
Gdy makaron napęcznieje, zupka jest gotowa.
robiąc w ten sposób makaron nie rozmoknie się "leżąc" w zupie.
Gotujemy wszystko aż owoce morza będą miękkie.dodajemy sos sojowy oraz rybny jeśli to opcja z owocami morza.(do smaku), pastę curry(1/2 łyżeczki i spróbować, można dodać więcej będzie ostrzejsza), sok z pól cytryny,oraz puszkę mleka.gotujemy na małym ogniu żeby nie zagotować (5min)dodać przyprawę z zupki chińskiej. spróbować i ewentualnie dodać np. cytryny lu innych dodatków makaron podzielić na pół, wsypać do miseczki i zalać gotową zupką.
Gdy makaron napęcznieje, zupka jest gotowa.
robiąc w ten sposób makaron nie rozmoknie się "leżąc" w zupie.