graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

szybka zupa z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupa najlepsze jest na ciepło

szybka zupa z rodzynkami

Składniki:

szybka zupa z rodzynkami

 

Sposób przygotowania:

szybka zupa z rodzynkami
Mleko zagotować ,białka z jajek ubić na sztywno z cukrem pudrem,i małą łyżeczka kłaść na gotujące się mleko,gdy piana się zetnie delikatnie ją zebrać i przełożyć do wazy. Do gotującego się mleka dodać żółtka, rodzynki i migdały sparzyć wrzątkiem i dodać do mleka,na małym ogniu pogotować prze 5 minut po tym czasie odstawić zupę w chłodne miejsce aby wystygła,gdy wystygnie wlać do wazy i wymieszać z wcześniej zebraną pianą z mleka

Tagi:

jajko jajka