Sposób przygotowania:
Szybki barszczyk
Porcję mięsa wkładamy do 700 mililitrów zimnej wody. Solimy i zagotowujemy. Gotujemy mięso na wolnym ogniu, a w tym czasie przygotowujemy warzywa. Obieramy buraki, kroimy na niewielkie cząstki. Następnie obieramy marchewkę i kroimy w ćwierć talarki. Marchewkę i buraczki dodajemy do gotującego się mięsa. Przyprawiamy kilkoma ziarenkami pieprzu, dwoma ziarenkami ziela angielskiego i jednym listkiem laurowym. Obieramy ćwiartkę cebuli. Następnie obieramy ziemniaczek i kroimy na niewielkie kawałki. Kawałki ziemniaczka i cebulę dodajemy, kiedy mięsko oraz marchewka i buraczki są już prawie miękkie. Gotujemy wszystko razem pod przykryciem na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Mięsko przed podaniem możemy pokroić na mniejsze kawałki.