Sposób przygotowania:
Szybki i aromatyczny piernik
Przygotować niezbędne składniki na ciasto. W dalszej kolejności margarynę z temperatury pokojowej włożyć do rondelka, następnie dodać cukier brązowy, wlać mleko i całość zagotować, przestudzić. Gdy składniki przestygną dodać mąkę,sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, kakao oraz cynamon, dodać dżem owocowy, wbić jajko. Czekoladę gorzką oraz białą posiekać nożem na kawałeczki i wrzucić do ciasta, zamieszać całość. Blaszkę o wymiarach 25x36 cm. wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką, wylać ciasto i upiec w temperaturze 190 stopni C, piec 50-55 minut do suchego patyczka, wyjąć ciasto i ostudzić je. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować polewę czekoladową gotową i rozprowadzić ją na wierzchu ciasta wystudzonego. Zaczekać do zastygnięcia polewy.