Sposób przygotowania:
Szybki orzechowiec Beaty
Masło utrzeć na kremową masę z jajkami i cukrem.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy maślanej, ucierać jeszcze przez chwilę. Po łyżce dodawać zmielone orzechy, dokładnie wymieszać.
Przygotowane ciasto wlać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy, wyrównać nozem. Piec 40-50 minut w temp 170-190stC. Gorące ciasto wyjąć na deskę kuchenną, ostudzić.
Ziemne ciasto posmarować rozpuszczoną polewą, udekorować perełkami i kolorowymi pastylkami.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy maślanej, ucierać jeszcze przez chwilę. Po łyżce dodawać zmielone orzechy, dokładnie wymieszać.
Przygotowane ciasto wlać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy, wyrównać nozem. Piec 40-50 minut w temp 170-190stC. Gorące ciasto wyjąć na deskę kuchenną, ostudzić.
Ziemne ciasto posmarować rozpuszczoną polewą, udekorować perełkami i kolorowymi pastylkami.
mamqa
misia13
mamqa