Sposób przygotowania:
Szybki placek z truskawkami
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać, następnie wlać żółtka i miksować na małych obrotach miksera. Mąkę z proszkiem do pieczenia połączyć. Wmieszać łyżką do masy jajecznej. Całość przełożyć do wysmarowanej margaryną brytfanny. Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół.
MASA: przygotować galaretki w pół litrze wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Kiedy zacznie tężeć truskawki zmiksować blenderem i połączyć z tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki.
Śmietanę ubić, dodać cukier i śmietan fixy. Na koniec ubijania dodać mus truskawkowy.
Połowę przygotowanej masy wyłożyć na połowę biszkopta, przykryć drugą połową i wyłożyć drugą połowę masy.
Ozdobić owocami truskawek. Włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego.
MASA: przygotować galaretki w pół litrze wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Kiedy zacznie tężeć truskawki zmiksować blenderem i połączyć z tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki.
Śmietanę ubić, dodać cukier i śmietan fixy. Na koniec ubijania dodać mus truskawkowy.
Połowę przygotowanej masy wyłożyć na połowę biszkopta, przykryć drugą połową i wyłożyć drugą połowę masy.
Ozdobić owocami truskawek. Włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego.