Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Szybki schab z patelni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Schab smaży się szybko a jest smacznym i chudym mięsem.

Szybki schab z patelni

Składniki:

Szybki schab z patelni

 

  • 5 kotletów ze schabu wieprzowego b/k (grubości ok. 1cm)
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki mielonego pieprzu
  • do smażenia: 2 łyżki oleju+1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Szybki schab z patelni
Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i tymiankiem. Kotlety robić nieco tłuczkiem przez folię spożywczą, obtoczyć w mące z przyprawami. Kłaść na mocno rozgrzaną patelnię z tłuszczem, smażyć do zrumienienia z obu stron. Można na koniec podlać nieco wodą albo białym winem i poddusić. Podawać z warzywami z wody albo surówką.

Tagi:

schab