Sposób przygotowania:
Szybkie ciasteczka miodowe
Margarynę wraz z miodem rozpuszczamy w niewielkim garnku. Następnie do rozpuszczonej margaryny dodajemy sodę oraz śmietanę. Do oddzielnej miski wsypujemy mąkę, cynamon, cukier puder. Całość dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Następnie wlewamy rozpuszczoną margarynę wraz z miodem, a także dodajemy jajko. Następnie szybko zagniatamy ciasto. Kolejno rozwałkowujemy ciasto na stolnicy i wykrawamy foremkami ciasteczka. Ciasteczka przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, smarujemy białkiem i posypujemy cukrem cynamonowym. Blachę z ciasteczkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy 10 minut.
asiulkap1991
misia14
cukier cynamonowy dostępny jest w niektórych supermarketach...jednak doskonale go zastąpisz drobnym cukrem wymieszanym z cynamonem
madi356
asiulkap1991 napisał(a):
asiulkap1991
jutro spróbuje ten przepis :)