Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto a' la piernik
Do miski wlewamy mleko i olej, wbijamy jajka, dodajemy pół łyżeczki soli i cukier, miksujemy do uzyskania puszystej masy.
W osobnej misce łączymy resztę składników mąkę i kakao , dodajemy sodę i przyprawę do piernika, wsypujemy porcjami do masy jajecznej stale miksując.
Foremki ( 30 x 12 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy po połowie masy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około godziny w 180 st. C.
Po upieczeniu polewamy polewą lub układamy kostki czekolady, jak się rozpuści wystarczy rozsmarować.
W osobnej misce łączymy resztę składników mąkę i kakao , dodajemy sodę i przyprawę do piernika, wsypujemy porcjami do masy jajecznej stale miksując.
Foremki ( 30 x 12 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy po połowie masy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około godziny w 180 st. C.
Po upieczeniu polewamy polewą lub układamy kostki czekolady, jak się rozpuści wystarczy rozsmarować.
edytaha
zbysiowa
Ale jak już wystygnie będzie smacznie:)
Bahus
monikaT83
zbysiowa
Nie mylisz się :)
zbysiowa
:)