Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto ucierane z jabłkami
Rozgrzać piekarnik do temp. 180 stopni C. Jabłka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, obrać, pokroić w plasterki. Margarynę zmiksować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym na puszystą i jednolitą masę. Dodać całe jajka i dokładnie wymieszać mikserem. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do ciasta stale ubijając, dodać śmietanę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Następnie wykonać kruszonkę. Składniki na kruszonkę: masło 5 dkg, mąka- 8 łyżek, cukier 4 łyżki wymieszać składniki. Foremkę do ciasta wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto do formy. Ułożyć jabłka lub inne owoce i posypać całość kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku 50-60 minut w temperaturze 180 -190 stopni. Ciasto jest proste i bardzo smaczne.