Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto z jabłkami
Przygotować niezbędne składniki na ciasto. W dalszej kolejności mąkę pszenną przesiać na sicie o drobnych otworach, dodać do niej proszek do pieczenia. Następnie jajka sparzyć wrzącą wodą w celu pozbycia się drobnoustrojów chorobotwórczych i utrzeć je z cukrem oraz z cukrem waniliowym na jednolitą masę. Margarynę mleczną włożyć do rondelka roztopić ją, odstawić do ostygnięcia. Do utartej masy z jajek dodać mleko i mąkę oraz letnią rozpuszczoną margarynę. Wymieszać wszystkie składniki na jednolitą, lśniącą masę, która powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Blaszkę natłuścić tłuszczem, oprószyć bułką tartą i wlać do niej ciasto. Wrzucić umyte, obrane i pokrojone w plasterki kawałki jabłek, można dodać inne owoce. Piec ciasto przez około 40-50 minut w temperaturze około 180-200 stopni C. Wyjąć, ostudzić ciasto i posypać je cukrem pudrem.