Sposób przygotowania:
Szybkie kluski
Cztery białka dokładnie ubić na sztywną pianę. Cztery żółtka bardzo dokładnie utrzeć razem z pięcioma łyżkami masła, najlepiej za pomocą miksera. Po chwili masę z ubitych białek wymieszać ostrożnie z masą z utartych żółtek z masłem. Masy dobrze wymieszać, a następnie dodać do tego trzy łyżki mleka i dobrze wymieszać. W późniejszej kolejności dodać również mąkę i także dokładnie wymieszać. W garnku zagotować wodę i lekko posolić, a następnie na wodę kłaść za pomocą łyżki zrobione ciasto. Naczynie przykryć, żeby kluski rosły na parze Kluski będą gotowe, kiedy wypłyną na wierzch. Gotowe kluski wyjąć z wody za pomocą łyżki cedzakowej. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy podczas krojenia, a później pokroić w drobną kostkę. Trzy łyżki masła rozpuścić na patelni i podsmażyć na niej cebulę. Podsmażoną cebulę posypać gotowe kluski.