Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Szybkie kotleciki z gotowanych jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlety z jajek są dobrym sposobem na smaczny i szybki obiad.

Szybkie kotleciki z gotowanych jajek

Składniki:

Szybkie kotleciki z gotowanych jajek

 

 

Sposób przygotowania:

Szybkie kotleciki z gotowanych jajek
7 jaj ugotować na twardo, ostudzić, obrać i bardzo drobno posiekać. Bułkę pokroić, zamoczyć w mleku, zmiksować. Następnie do bułki dodać surowe i posiekane jajka, szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy jajecznej formować okrągłe spłaszczone kotleciki obtaczając, w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z kaszą lub ryżem, sosem i surówką.

Tagi:

jajko tarta jajka