Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

szybkie leczo w mojej wersji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

takie robiłem ostatnio na obiad.

szybkie leczo w mojej wersji Więcej zdjęć (2)

Składniki:

szybkie leczo w mojej wersji

 

Sposób przygotowania:

szybkie leczo w mojej wersji
Cukinię obieramy, wyjmujemy środek i kroimy w mniejsze kawałki, cebulę w półplasterki. Na patelni rozpuszczamy tłuszcz i przesmażamy pokrojone warzywa, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Po kilku minutach dodajemy papryki, które myjemy, pozbawiamy nasion i kroimy w mniejsze kawałki (kostke lub paski), dolewamy wody i doprawiamy do smaku. Po 5 minutach dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, które wczesniej oparzamy i zdejmujemy skórkę. Gotujemy na wolnym ogniu jeszcze 10 minut. Po doprawieniu podajemy na obiad z chlebem.
szybkie leczo w mojej wersji
a tu zdjęcie jak smażyłem cukinię i cebule.