Sposób przygotowania:
Szybkie pączki z bakaliami
Ciepłe mleko rozprowadzić z drożdżami, cukrem i 1/2 szklanki mąki. Odstawić na ok. 15 minut, by podrosło. Dodać bakalie, masło, jaja i resztę mąki oraz spirytus . Wyrobić i odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Po tym czasie dodać pokrojone drobno jabłko i wymieszać.
W rondlu rozgrzać olej. Na rozgrzany tłuszcz nakładać ciasto dwoma łyżkami /jedną nabieramy ciasto a drugą zsuwamy ciasto do oleju/. Smażyć pączki aż będą złocisto brązowe. Po wyjęciu osączyć na ręczniku papierowym.
Pączki są nieforemne, ale pyszne.
Z podanych proporcji wychodzi ok. 20 pączków.
W rondlu rozgrzać olej. Na rozgrzany tłuszcz nakładać ciasto dwoma łyżkami /jedną nabieramy ciasto a drugą zsuwamy ciasto do oleju/. Smażyć pączki aż będą złocisto brązowe. Po wyjęciu osączyć na ręczniku papierowym.
Pączki są nieforemne, ale pyszne.
Z podanych proporcji wychodzi ok. 20 pączków.