Sposób przygotowania:
Błyskawiczne pierniczki (miękkie)
Masło wraz z miodem rozpuścić w garnuszku, ostudzić. Mąkę i cukier puder przesiać, wymieszać z sodą, przyprawą do piernika i kakao. Dodać jajka i ostudzone masło z miodem. Wszystko dobrze zagnieść rękami do uzyskania zbitej kuli ciasta.
Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm i za pomocą foremek wykrawać dowolne kształty. Pierniczki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st.C przez ok. 8-10 minut (czas pieczenia zależy od wielkości waszych pierniczków!) Upieczone wyjąć z piekarnika i pozostawić chwilkę na blaszce, by stwardniały, następnie przełożyć na kratce w celu ostudzenia.
Pierniczki można dowolnie udekorować, np. lukrem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego!
Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm i za pomocą foremek wykrawać dowolne kształty. Pierniczki umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st.C przez ok. 8-10 minut (czas pieczenia zależy od wielkości waszych pierniczków!) Upieczone wyjąć z piekarnika i pozostawić chwilkę na blaszce, by stwardniały, następnie przełożyć na kratce w celu ostudzenia.
Pierniczki można dowolnie udekorować, np. lukrem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego!