Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Szybykie paprykowe leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie leczo z produktów zawsze dostępnych pod ręką

Szybykie paprykowe leczo

Składniki:

Szybykie paprykowe leczo

 

Sposób przygotowania:

Szybykie paprykowe leczo
Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki. Kroimy na mniejsze kawałki, dusimy na wolnym ogniu przez 7-8 minut (możemy ewentualnie dodać odrobinę margaryny). Cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, dokładnie myjemy, kroimy w kwadraty o boku około 2-3 cm. Na patelni rozgrzewamy około 2 łyżek margaryny, na której przez 3-4 minuty smażymy cebulę. Po tym czasie dodajemy pokrojoną paprykę oraz pomidory. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut (aby papryka była jeszcze lekko twarda). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.