Sposób przygotowania:
Wędlina drobiowa z miodem i papryką wędzoną
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. Pokroić w paski. Wrzucić do miski. Wsypać przyprawę do kurczaka, wędzoną paprykę, czosnek niedźwiedzi. Dodać miód i całość dokładnie wymieszać. Następnie udka z kurczaka umyć i osuszyć. Zmielić w maszynce do mięsa. Wrzucić do miski. Dodać wodę, sól peklującą i żelatynę. Całość dobrze wyrabiać dłonią, aż masa będzie kleista. Masę nałożyć do szynkowara wyścielonego mocnym woreczkiem. Ubić, zamknąć. Wstawić na dobę do lodówki. Po upływie tego czasu wyjąc szynkowar. Doprowadzić do temperatury pokojowej. Następnie umieścić w garnku z wodą i parzyć w 80 stopniach około 100minut. wyjąć. Wystudzić i schować na noc do lodówki.
weronikaS
Alex_M
racja, domowe najlepsze :)
lukrowanepierniczki