Szynka domowa Maridki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Domowe wędliny cieszą się coraz większą popularnością. Zapraszam na smakowity przepis na domową szyneczkę.

Szynka domowa Maridki

Składniki:

Szynka domowa Maridki

 

Sposób przygotowania:

Szynka domowa Maridki
Składniki z marynaty dajemy do dużego garnka. Wlać wodę i całość zagotować. Do letniej marynaty dać szynkę i zostawiamy ją na 3 dni. Co jakiś czas szynki obracamy.

Po 3 dniach wyciągamy szynkę. Następnie do większego naczynia dajemy składniki na marynatę przed samym pieczeniem. Wszystkie składniki mieszamy do połączenia się.

Marynatą dobrze natrzeć szynkę dać do specjalnej siatki na szynkę, i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 2 godziny w temperaturze 200 stopni.

Po upieczeniu zostawić na 30 minut w piekarniku. 

Tagi:

szynka mięso