Sposób przygotowania:
Szynka domowa Maridki
Składniki z marynaty dajemy do dużego garnka. Wlać wodę i całość zagotować. Do letniej marynaty dać szynkę i zostawiamy ją na 3 dni. Co jakiś czas szynki obracamy.
Po 3 dniach wyciągamy szynkę. Następnie do większego naczynia dajemy składniki na marynatę przed samym pieczeniem. Wszystkie składniki mieszamy do połączenia się.
Marynatą dobrze natrzeć szynkę dać do specjalnej siatki na szynkę, i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 2 godziny w temperaturze 200 stopni.
Po upieczeniu zostawić na 30 minut w piekarniku.
Po 3 dniach wyciągamy szynkę. Następnie do większego naczynia dajemy składniki na marynatę przed samym pieczeniem. Wszystkie składniki mieszamy do połączenia się.
Marynatą dobrze natrzeć szynkę dać do specjalnej siatki na szynkę, i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 2 godziny w temperaturze 200 stopni.
Po upieczeniu zostawić na 30 minut w piekarniku.